Biletele de autobuz și abonamentele, achiziționate prin SMS sau aplicația mobilPay Wallet

Reșițenii care doresc să circule cu autobuzele își vor putea cumpăra biletele precum și abonamentele de o zi sau de cinci zile prin SMS sau aplicația mobilPay Wallet. Drept urmare, începând de săptămâna viitoare, biletele nu vor mai putea fi achiziționate din mijloacele de transport în comun, iar cei prinși fără bilete nu vor mai avea nicio scuză.

„Transport Urban Reșița dorește să ofere o alternativă pentru achiziția mai facilă a biletelor folosind telefonul mobil, la orice oră și în orice zi a săptămânii. Această măsură vine în sprijinul celor care doresc să folosească transportul în comun și după închiderea punctelor de vânzare a biletelor”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Pentru a achiziționa bilete sau abonamente prin SMS, trebuie trimis textul C1 (bilet pentru o călătorie), Z1 (abonament de o zi) sau Z5 (abonament de cinci zile) la numărul 7530. Tariful este de 0,42 de euro pentru un bilet cu o călătorie și 1,2 euro sau 3 euro pentru abonamente, sumă la care se adaugă TVA-ul. Biletele pot fi achiziționate din rețelele Orange, Vodafone și Digi. De precizat că în rețelele Orange și Vodafone se mai adaugă un 0,05 euro plus TVA pentru fiecare SMS trimis.

Cei care preferă să plătească prin aplicația mobilPay Wallet trebuie să urmeze următorii pași: să descarce aplicația din Google Play sau App Store, după care selectează Bilet Reșița din secțiunea Transport și tipul de bilet pe care îl doresc, după care plătesc cu cardul atașat contului mobilPay Wallet.

De precizat că după data de 19 martie, biletele și abonamentele de călătorie NU vor mai putea fi achiziționate din mijloacele de transport. Ele vor putea fi cumpărate în continuare de la cele peste 20 de puncte de vânzare de pe raza municipiului.