Autobuzele Resitei trec pe autotaxare

REŞIŢA – Sistemul de validare va fi funcţional, cel puţin la capitolul bilete, începând din 1 noiembrie. O lună, tichetele vor putea fi cumpărate şi din autobuze, însă ulterior doar de la punctele de vânzare din oraş.

„Începând cu data de 1 noiembrie 2018, Societatea de Transport Urban Reşiţa va trece la sistemul de e-ticketing. Pentru început se vor valida doar biletele de transport care se vor putea achiziţiona atât din mijloacele de transport, cât şi de la punctele pe care le puteţi găsi afişate pe site-ul nostru www.turesita.roBiletul de transport este un bilet special, pe care utilizatorul, la urcare în autobuz, îl va introduce foarte simplu în fanta validatorului. Nu se împinge, se lasă, şi biletul iese validat“, spune Gelu Ardeleanu, directorul tehnic al operatorului reşiţean de transport. Operaţiunea de validare este finalizată cu înscrierea câtorva menţiuni pe biletul introdus în aparat. Acestea includ ora şi data validării, mijlocul de transport şi numărul traseului.

Pentru început, se vor putea valida doar biletele, întrucât deocamdată nu vor fi introduse acele portofele electronice prezentate recent de conducerea TUR. Până în 30 noiembrie, călătorii vor putea cumpăra noile bilete din interiorul mijloacelor de transport, urmând ca, începând din ultima lună a anului, acestea să poată fi achiziţionate doar din punctele speciale de vânzare.

Pe pagina de internet a celor de la TUR am putut regăsi un număr de 22 de puncte de vânzare a biletelor, deschise în toate colţurile urbei: în alimentările de la Marginea, Stavila şi Şcoala de Beton, la Mini marketul de la Muncitoresc (Piaţa Republicii), în staţia de GPL de la Pasajul TMK, în supermagazinul din staţia de la Universalul Vechi, precum şi în centrele de distribuire a presei de la Nera, de la Universitate, Poliţie, Intim, Mioriţa, Victoria şi Moto Velo, la alimentara din Câlnic,în anexa Căminului Cultural Moniom, la alimentarele din Ţerova, Cuptoare, Doman, Moroasa (Ateneu), Lend, Secu şi Piaţa Mică din Lunca Bârzavei.”

Sursa: Scris de A.M. – Caon