Transport Urban Reșița a introdus plata biletului de transport si prin SMS și aplicația mobilPay Wallet

În prezent, la Reșița se pot plăti biletele de 1 călătorie și abonamentele de 1 zi și 5 zile lucrătoare

Reșița, 20 martie 2018 – Reșița este orașul care a adoptat recent cele mai rapide și inovative metode de încasare a titlurilor de călătorie prin SMS sau prin aplicația mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți diverse în toate mediile – în magazinele online ale comercianților, la casele de marcat sau în mașinile de taxi ori direct în aplicație, pentru facturi și alte servicii.

 

Odată cu introducerea posibilității de plată prin SMS și prin aplicația mobilPay Wallet, cetățenii din Reșița pot achita rapid transportul public direct de pe telefon, la orice oră, fără cash sau fără să mai caute punctele de vânzare.

 

Astfel, aceștia pot trimite un SMS la numărul 7530 cu textul C1 pentru 1 călătorie, Z1 pentru abonamentul de 1 zi și Z5 pentru abonamentul de 5 zile lucrătoare și primesc instant prin SMS confirmarea cu seria biletului și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Plata prin SMS este disponibilă în rețelele de telefonie: Orange, Vodafone și Digi.

 

Alternativ, pot descărca aplicația mobilPay Wallet și pot finaliza plata prin card în câteva click-uri. Clientul alege tipul biletului sau abonamentului dorit, confirmă plata și primește imediat pe e-mail și SMS confirmarea plății însoțită de seria și durata de valabilitate a biletului sau abonamentului cumpărat. Plata realizată va fi salvată automat în aplicație cu toate detaliile, pentru acces imediat și plăți viitoare și mai rapide. După prima plată, pentru abonamentul de 5 zile lucrătoare clienții primesc notificare de reamintire cu 5 minute înainte de expirarea abonamentului, cu posibilitatea reînnoirii abonamentului într-un singur click, a declarat administratorul Societății de Transport Urban Reșița.

 

În prezent, cu aplicația mobilPay Wallet sau utilizând serviciile de plata prin SMS operate de procesatorul NETOPIA Payments, utilizatorii pot să plătească titlurile de călătorie pentru transportul în comun în orașele Cluj Napoca, Ploiești, Turda, Alba Iulia, Constanța și Reșița.

 

Compania a activat primul serviciu de plată a serviciilor de transport  în anul 2015 și a procesat până în prezent un număr total de peste 8 milioane de titluri de călătorie.

 

Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din România

Lansată în 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.

 

Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet achită inteligent, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket și Carrefour Market, Carrefour Express Pronto, Selgros și Cora, facturi de telefonie, internet și TV, facturi de utilități la zeci de furnizori de servicii de energie, apă-canal, salubritate sau întreţinere la bloc, reîncărcarea de cartele preplătie, transport public în diferite orașe ale țării, rovinieta, taxa de pod Fetești sau transport taxi cu Speed Taxi. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 6.000 de comercianți online, totul printr-o simplă scanare de QR în pagina de plată a comercianților.

 

În 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.

 

Lansată anul trecut, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android și oferă un design al interfeței mult mai intuitiv, o secțiune noua pentru adăugarea programelor de loialitate și servicii noi plată oferite intr-o maniera ușor de utilizat.