E-ticketing-ul: o soluţie modernă

Ce este e ticketing-ul?

Este un bilet electronic (abreviat în mod obişnuit ca e-bilet, echivalentul biletului digital al unui bilet de hârtie. Biletul digital pentru transportul public urban sau feroviar este denumit de obicei cartea de călătorie sau permisul de tranzit.
Un sistem electronic de bilete este o metodă mai eficientă de intrare, prelucrare şi comercializare a biletelor pentru companiile din sectorul transportului public urban.

Un sistem de e ticketing vizează informatizarea sistemului de transport în comun, avantajul acestui sistem pentru călătorii care folosesc transportul în comun este că vor afla cu exactitate şi ora la care ajunge următorul autobuz în staţie. 
Biletul electronic funcţionează simplu, este dacă vreţi un card valoric, sau poate fi un tip de abonament, pe care călătorul şi-l încarcă de la punctele de încărcare electronică.
 O simplă apropiere de validator, chiar şi fără scoaterea lui din portofel, poşetă sau geantă, pune călătorul în postura de a călători legal şi de a-şi gestiona călătoriile.

Cardul este reîncărcabil şi poate fi personalizat sau nenominal.
Acesta poate fi încărcat ca abonament pe liniile operatorului de transport, sau poate fi utilizat ca „portofel” electronic, care oferă călătorilor posibilitatea de a încărca pe cardul de transport un credit din care se va scădea apoi contravaloarea călătoriilor. În general cardul se încarcă cu o sumă minimă stabilită de operatorul public de transport, iar plata se va face atât numerar, cât şi cu cardul bancar.

Reîncărcarea cardurilor este posibilă şi online pe site-ul transportatorului.
Încărcarea sau cumpărarea cardului de la automate este destul de simplă, aparatul oferind îndrumări pe ecran ca un bancomat despre operaţiunile pe care trebuie să le faci pentru a-ţi încărca cardul cu călătorii sau a achiziţiona un abonament pe toate liniile.
 De asemenea, de la ghişee şi de la automate pot fi procurate şi bilete de hârtie, care au aceeaşi funcţiune ca şi cardul electronic. În general o călătorie se consideră valabilă în continuare un număr de minute stabilit de operatorul de transport urban de călători, indiferent de câte autobuze schimbi.
 Nu vă bucuraţi că scăpaţi de controlori, pentru că citirea cardurilor, se face de aceştia cu scannere speciale.